Het is al een aantal dagen echt rokjesweer. Heerlijk. Maar veel vrouwen laten hun benen liever niet zien. Dat is jammer want er is wat aan te doen.


Stap 1: scrubben om dode huidcellen te verwijderen
Dit is de eerste stap op weg naar mooie benen en voeten. Je kunt hiervoor gebruik maken van een scrubhandschoen of een goede bodyscrub om alle huidcellen te verwijderen. Door je benen regelmatig te scrubben, voorkom je ook ingegroeide haartjes. De huid wordt egaler bruin en de kleur houdt langer. Scrub minimaal 2 keer per week om de huid van je benen en voeten in conditie te houden.

De body/face scrub van Nalany bevat ronde korreltjes van jojobawas 
Deze zorgen voor een milde en effectieve peeling 

Stap 2: ontharen en hydrateren
Mooie benen zijn altijd haarvrij en de makkelijkste manier om van alle haren af te komen is natuurlijk scheren. Het nadeel van scheren is wel dat je dezelfde dag weer stoppeltjes voelt.
Wil je langer dan een dag plezier hebben van gladde benen, gebruik dan een epileerapparaat. Dit is gevoeliger, maar geeft langer resultaat.

Met een epileerapparaat verwijder je de haartjes met het haarzakje. Daardoor blijven de haren zo’n vier weken weg. Als de haartjes terugkomen worden ze na verloop van tijd door het epileren ook dunner. Het beste is om de haren onder de douche te verwijderen. Door de warmte is het wat minder pijnlijk.


Vergeet niet na het ontharen je huid te hydrateren met een bodymilk. Door scheren en epileren ontstaat altijd een lichte mate van huidschade. Hierdoor heeft de huid meer moeite om vocht op te nemen.

Zelf vind ik ontharen in de avond heel fijn. Daarna breng ik altijd een hydraterende bodymilk aan en laat deze goed intrekken. Ik trek dan een kort nachthemdje aan zodat er geen bodymilk in mijn kleding komt. En als ik toch bezig ben breng ik een mooi kleurtje nagellak aan.

Tip: breng iedere avond bodymilk aan, ook als je niet onthaart.

Heel populair is het ontharen met de diodelaserNa een aantal behandelingen blijven de haren definitief weg. Voor deze ontharingstechniek kun je kijken op www.biomedico.nl

Stap 3: vermijd zeep
Het gebruik van zeep ontvet de huid te sterk waardoor deze droger wordt. Dit komt door de hoge zuurgraad van zeep ten opzichte van die van de huid. Doordat zeep alkalisch is en de huid zuur treden er sneller irritaties op.
Vermijd in ieder geval producten met Sodium Lauryl Sulphate of Sodium Laureth Sulphate (SLS).

Stap 4: cellulitis aanpakken
Bij cellulitis is sprake van onderhuidse verklevingen. Door een verminderde bloedcirculatie en afvoer van vocht hopen zich vet, vocht en afvalstoffen op. Cellulitis is vaak hormonaal gebonden door een overmatige productie van het hormoon oestrogeen. De cellulitis huid voelt altijd koud aan. Dit kun je bij jezelf checken als je denkt cellulitis te hebben.

Helaas helpt een crème voor cellulitis niet echt. De ingrediënten in crèmes bereiken niet de bindweefsellaag. Wat wel helpt zijn behandelingen die de doorbloeding verbeteren zoals vacuümzuig massages. Hierdoor worden de afvalstoffen in het bindweefsel beter afgevoerd. Hiervoor komen cupping behandelingen in aanmerking. Door de massages wordt de doorbloeding gestimuleerd en wordt een overmaat aan vocht afgevoerd.

Als aanvulling kun je een vitamine B complex nemen met daarin vitamine B3, B5 en B6.

Cellulitis verdoezelen met een zelfbruiner
Een zelfbruiner is geschikt voor het gezicht en voor het lichaam. Ze geeft een mooie zomerse kleur en ze camoufleert cellulitis. Op een bruine huid vallen bestaande putjes en deukjes veel minder op. In tegenstelling tot zonlicht zijn zelfbruinende producten niet schadelijk. Maar let op: deze beschermen niet tegen zonverbranding. Bescherm je huid dus altijd tegen de zon.

Stap 5: drink voldoende water

Het water in je lichaam zorgt voor een goede vochttoevoer naar de huid van je benen. Drink verdeeld over de dag minstens één tot anderhalve liter water. Thee is ook goed, bij voorkeur groene en witte thee.

Stap 6: getrainde benen zijn sexy en mooi gevormd!  


Heel veel succes met het ondernemen van deze stappen. Het zal zeer zeker zijn vruchten afwerpen.
Groetjes,

Ivonne