Waarom is de huidreiniging zo belangrijk?

Het reinigen van de huid is van groot belang ongeacht het huidtype dat je hebt. Vuil, talg en dode huidcellen stapelen zich namelijk in de loop van de dag en de nacht op. Denk daarbij aan make-up, milieuvervuiling, zweet, talg en dode huidcellen. De huid kan dan de verzorgende crèmes en/of serums minder goed opnemen.

Mensen die hun huid niet reinigen hebben sneller last van een vale en grauw uitziende huid. Een goed gereinigde huid ziet er schoon en fris uit en neemt de werkstoffen uit de producten die volgen veel beter op.

De huid reinigen met alleen water. Liever niet!
Veel mensen reinigen hun huid alleen met water. Dit is echter niet voldoende. Dit komt omdat de afvalstoffen zoals talg en vetten niet oplosbaar zijn in water. Hierdoor kunnen de talgkliertjes verstopt raken. Acne en onzuiverheden kunnen hierdoor verergeren. Ook een vette huid kan meer onzuiverheden krijgen.

Sodium Lauryl Sulphate/Sodium Laureth Sulphate
Vermijd reinigers met Sodium Lauryl Sulphate/Sodium Laureth Sulphate. Deze stof ontvet de huid heel sterk, waardoor je na het reinigen een droog en trekkerig gevoel overhoudt. Op een gegeven moment ontregelt deze stof de zuurgraad en het vochtgehalte van de huid, met als gevolg een vergrote kans op irritaties, vlekken en onzuiverheden.

Sodium Lauryl Sulphate (ook genoemd Sodium Laureth Sulphate) vinden we veel in reinigers, shampoos en bad- en doucheproducten. Indien deze stof in een product aanwezig is, dan staat dit vermeld bij de ingrediënten op de verpakking. Check dit dus altijd even na.

Moet je de huid ook in de ochtend reinigen?
Het antwoord is ja. Veel mensen vergeten dit en gebruiken alleen water, maar in de nacht ontdoet de huid zich van afvalstoffen die op de huid blijven liggen. Verwijder je deze niet met reinigen voordat je de dagcrème aanbrengt, dan wrijf je deze afvalstoffen gewoon weer in je huid terug.

Waarom nareinigen met een lotion?
Nareinigen met een lotion is een echt goede aanvulling. Veel mensen gaan hieraan voorbij. Dat is jammer omdat je met een goede lotion de laatste restjes van het reinigingsproduct verwijdert, en je tevens de zuurgraad van je huid in balans brengt.

Een goede lotion bevat naast reinigende ingrediënten tevens ingrediënten die kalmeren, hydrateren, ontstekingen remmen en een antioxidant werking hebben. De lotion vormt dan een voorstadium voor de navolgende huidverzorging, omdat werkstoffen in een waterige oplossing beter door de huid opgenomen worden.

Nalany huidreiniging
Nalany bevat twee universele reinigers die voor alle huidtypes geschikt zijn:

Nalany cleansing foam ‘I am pure’ is een milde reiniging om de huid op een zachte wijze met water te reinigen. Verrijkt met lotusbloem en squalane

Nalany recovering cleaner ‘I am fresh’ 
neutraliseert kraanwater en herstelt de zuurgraad van de huid. Verrijkt met roomse kamille en pentavitin 
 
De reinigers van Nalany reinigen de huid, verzorgen haar, bevorderen het huidvernieuwingsproces en verbeteren de opname van de vervolgproducten.

En nu genieten maar van je eigen wellnessmoment.

Groetjes,

Ivonne