Heb jij ook een vochtarme huid?

Een vochtarme huid kan ontstaan door zon, airconditioning, centrale verwarming (hang daarom waterbakjes aan de verwarming), vorst, wind, warmte, het gebruik van verkeerde producten, een gebrek aan huidverzorging, chloorwater, heet baden en douchen, zeep en door reinigingsproducten die veel schuimen.
Bij een vochtarme huid ontstaan er fijne horizontale lijntjes als je met je vlakke hand de huid vanaf de wang- en kaaklijn voozichtig omhoog duwt. Probeer maar eens om te kijken of jouw huid een vochttekort heeft.

Bij een vochtarme huid is de natuurlijke beschermlaag (de hydrolipidefilm), die bestaat uit vocht en vetstoffen, minder sterk waardoor vochtverlies ontstaat. De huid wordt dunner en doffer.

Na het wassen voelt een huid met een vochttekort heel droog en trekkerig aan.

Vaak zeggen mensen als ik zeg dat ze een vochtarme huid hebben, dat ze wel voldoende drinken. Maar met veel water drinken herstel je geen vochtarme huid. Ook veel baden zal het vochtgehalte niet herstellen. Een watermolecuul kan namelijk niet van buitenaf door de huid opgenomen worden. Maar goed ook, anders zou het water bij ons naar binnenlopen, en zouden we op een waterzak gaan lijken, als we bijvoorbeeld zouden zwemmen.

Een vochtarme huid kan dus niet hersteld worden met veel water drinken.
Voor de vochtbalans van het lichaam is een goed vochtgehalte echter wel heel belangrijk.


Voldoende water drinken is dus wel belangrijk voor je algehele gezondheid.

Om de cellen in de huid goed te laten functioneren is een goed vochtgehalte noodzakelijk. Huidcellen die een vochttekort hebben, hebben vaak een vertraagde stofwisseling. Hoe minder vocht de huid heeft, hoe valer de kleur van de huid zal zijn.

Een ander voordeel als het vochtgehalte van de huid optimaal is, is dat er minder irritaties en eczeemklachten zullen ontstaan. Dit komt omdat een vochtarme huid een verstoorde zuurgraad heeft en hierdoor sneller irritaties zal vertonen.

Om een vochtarme huid te herstellen dient de natuurlijke beschermlaag van de huid hersteld te worden. Hiervoor worden diverse ingrediënten in cosmetica toegepast zoals hyaluronzuur,

Het Nalany vochtconcentraat 'I am natural'
In dit vochtconcentraat heb ik de hyaluronzuur gebonden aan liposomen van lecithine. Van nature is de huid namelijk vochtafstotend. Doordat de hyaluronzuur is gebonden aan lecithine, kan de hyaluronzuur de diepere huidlagen bereiken.

Via de liposomen wordt het vocht door de dieper gelegen huidlagen opgenomen 

Het Nalany vochtconcentraat 'I am natural' is een ware vochthersteller 

Een vochtarme huid verliest ook eerder zijn elasticiteit. Daarom heb ik dit concentraat verrrijkt met lotusbloemextract en pentavitin.


Voor het toedienen van vocht moet de huid goed schoon zijn. Alleen dan worden de werkstoffen goed opgenomen door de huid.

Zo zie je maar hoe belangrijk een goed vochtgehalte van de huid is.
​Ik hoop dat je hebt genoten van dit artikel.

Heel veel groetjes,

Ivonne