Zonnebrand 


Indien je ondanks goed smeren toch bent verbrand, zorg dan voor het koelen van de huid. Dit kan met kompressen met koud water waar je wat koude melk of aloë vera gel aan toevoegt.

Ga niet in een heet bad liggen of onder een hete douche staan, maar neem een verkoelend bad of douche en voeg daar melk en aloë vera aan toe.

Smeer geen vette crème na het zonnen of bij zonnebrand op je huid. Deze houdt namelijk de warmte vast.

De Nalany bodymilk 'I am unique' is heel fijn om te gebruiken als aftersun en bij zonnebrand 
Deze bodymilk heb ik verrijkt met groene thee extract, aloë vera en panthenol,
 die de huid herstellen, kalmeren en verkoelen 
Ook bij een zonneallergie 

Heb je echt veel pijn neem dan een paracetamol.

Zonneallergie/polymorfe lichteruptie
Een zonneallergie is een overgevoeligheid voor zonlicht. Dit komt vrij veel voor. De huid kleurt dan vrij snel rood na blootstelling aan zonlicht en daarna ontstaan er bultjes en blaasjes. Deze gaan heel erg jeuken. Zonneallergie komt het meest voor bij mensen met huidtype 1 en 2. Meestal is de enige remedie om de zon te vermijden. Na een tijdje verdwijnen de huidklachten dan weer vanzelf.

De kans op een zonneallergie wordt groter door bepaalde medicijnen, stress en/of door cosmetica die een fotosensitieve of fototoxische werking hebben, zoals parfum, plantaardige oliën, citrusextracten, kleurstoffen, enzovoort. Van de medicijnen kan antibiotica (tetracyclinen) leiden tot een zonneallergie. Ook chemische UV filters verwerkt in producten kunnen een zonneallergie geven.

Een zonneallergie kan ook optreden bij gebruik van de zonnebank. Bij een zonneallergie spelen namelijk de UVA stralen de grootste rol.

De 'I am sunny' beschermt de huid tegen zonnebrand en zonneallergie 

Laat de huid langzaam wennen aan de zon
Het is belangrijk om de huid langzaam aan de zon te laten wennen en deze goed te beschermen met een zonnecrème. Let er wel op dat het product tegen UVA en UVB stralen beschermt. Dit staat op de verpakking vermeldt. Staat er alleen SPF, dan gaat het om de bescherming tegen UVB stralen. UVA stralen dienen apart vermeld te worden. Neem het liefste een product met minerale filters (titaniumdioxide en zinkoxide). Chemische filters geven namelijk vaker overgevoeligheidsreacties. De 'I am sunny' van Nalany bevat zinkoxide, maar laat geen witte waas achter op de huid.

Antihistaminica zoals niacinamide, vitamine C en brandnetel kunnen de zonneallergie wat afremmen. Deze zijn verkrijgbaar als supplement.
Niacinamide toegepast in crèmes werkt heel goed.

Bruin zonder zon
Wil je een kleurtje zonder dat je echt de zon in hoeft te gaan, overweeg dan een zelfbruiner. Een zelfbruiner bevat DHA (dihydroxyacetone), dat zorgt dat de dode cellen van de opperhuid bruin kleuren. DHA is een koolhydraat dat van nature in het lichaam voorkomt en daardoor een huididentiek ingrediënt is. Het DHA reageert met de aminozuren (eiwitten) van de opperhuid. Dit is een natuurlijk proces. Suikers reageren namelijk gewoon met aminozuren. Dit is een natuurlijke reactie.

Over het algemeen wordt DHA verkregen uit suikerriet en suikerbieten. Bij langdurig gebruik kunnen ze echter wel tot enige irritatie leiden. Gebruik het dus niet altijd. Laat een bruin zonder zon product ook niet langer dan anderhalf jaar staan. De werking van DHA loopt namelijk na verloop van tijd sterk terug.

Groetjes,

Ivonne