Een parfum is een stukje van jezelf, van je uitstraling en het versterkt je persoonlijkheid.
Ik vind parfums heerlijk. Het is zo fijn om tussen alle mooie flesjes te snuffelen. Ik bestudeer daarbij altijd de ingrediënten op de etiketten. Alleen als ik een product goed vindt qua ingrediënten koop ik het.

Er zijn diverse manieren om de geur van je parfum te verlengen.
In dit blogbericht ga ik je een aantal parfum ‘power’ tips geven.

Stap 1: bewaar je parfum niet op de badkamer. Deze plek is te vochtig. Bewaar je parfum op een koele en donkere plaats. En nooit in de zon. De geuren blijven veel langer goed en houdbaar.

Bewaar je parfums niet op de badkamer vanwege het vocht 
Mijn lievelingsgeuren heb ik hier sprankelend gedecoreerd in de kamer
Ik heb bewust bloemetjes achter de flesjes geplaatst
Dit geeft meer diepte en een prachtige doorkijksfeer 

Stap 2: dit is de aankoop van het parfum. Kies je voor een eau de toilette of voor een eau de parfum? Het verschil zit hem in de concentratie. Een eau de parfum bevat in verhouding meer geurstoffen dan een eau de toilette en zal dus langer blijven geuren. Dit komt omdat bij een eau de toilette meer alcohol wordt gebruikt en de geurstoffen dus sterker verdund worden. 

Stap 3: breng de geur aan op die plaatsen waar jij je hartslag voelt. Dit zijn de plekken op het lichaam die het warmste aanvoelen. Deze plekken worden ‘pulse points’ genoemd. Je vind ze in je hals, achter je oren, op de polsen, binnenzijde ellebogen, in je haren, tussen de borsten en zelfs in de knieholtes en enkels.

Stap 4: spray de geur in je haren. Je hebt maar een beetje nodig voor in je haar. Een spraytje is voldoende. Door de alcohol kan het haar namelijk wat droger worden. Het haar wordt door de lichaamswarmte continue op temperatuur gehouden. Dus de warmte van je haren houdt de geur langer vast. Er zijn ook speciale parfum hair sprays te koop. Deze bevatten weinig tot geen alcohol en drogen je haren dus minder uit.  

Stap 5: hydrateer je huid. Parfum vervliegt sneller van een droge huid dan van een vette huid. Dit komt omdat een vette huid meer eigen huidoliën heeft. En juist aan deze huidoliën hecht een parfum zich. Smeer daarom je huid op de pulse points in met een geurloze of heel zacht geurende bodylotion. Wacht dan 2 tot 3 minuten tot deze is ingetrokken. Breng dan je parfum aan. Je zult merken dat de geur van je parfum langer blijft hangen.


Stap 6: wist je dat een parfum bij vochtig en warm weer sneller vervliegt? Mede ook doordat we dan meer gaan zweten, waardoor de geur sneller verdwijnt. Bij droger weer houdt de geur van je parfum langer.

Wow, ik ben trots op deze foto. 
Hier maakte ik een decoratie met verse bloemen
Een stralend tafereeltje 

Stap 7: breng je parfum in laagjes aan. Dit noemen we ‘Layer a fragrance’. Dit betekent dat je een parfum in laagjes kunt dragen. Je kiest dan producten die op elkaar zijn afgestemd. Je begint met een douchegel, vervolgens smeer je je in met een bijbehorende bodylotion en als laatste breng je de parfum aan in dezelfde geur. De ‘powerkracht’ van je parfum blijft langer hangen.

Stap 8: soms spray ik parfum op mijn kleding. Ik probeer het wel altijd eerst uit of deze geen vlekken geeft. Je kunt ook de geur op een zakdoekje sprayen en dat bij je dragen of in je tasje doen.

Ik hoop dat ik jullie wat leuke tips heb gegeven.

Groetjes,

Ivonne