Droom jij ook van een mooie gezonde huid, maar word je geteisterd door huidproblemen? 
Ik ken het gevoel, want ik ben ook jarenlang aan het sukkelen geweest met mijn huid, op zoek naar de juiste producten. Daarom heb ik zeer veel onderzoek verricht en kwam ik tot de ontwikkeling van mijn eigen huidverzorgingslijn 'Nalany'.

Verdorie, weer een pukkel 
Wat is dat balen. Je wilt een mooie huid en juist als het even goed gaat, ontstaat er weer een pukkel of een rode vlek. Of je stoort je aan je ouder wordende huid die slapper wordt en rimpels gaat vertonen. Je wilt daar nu wel eens verandering in aanbrengen voor eens en voor altijd. Het is mogelijk met Nalany skincare. Echt waar.

Vaak kun je zelf al veel verbeteringen brengen in je huidconditie. Je moet alleen wel weten wat te doen, en heel belangrijk, welke producten je daarvoor nodig hebt. Want alleen bij het consequent dagelijks toepassen van een juist huidverzorgingsritueel verkrijg jij huidverbetering. Ik ontwikkelde een reeks huidverzorgingsproducten, perfect samengesteld voor de juiste aanpak van dergelijke huidproblemen.

Kies voor pure huidverzorgingsproducten zonder schadelijke stoffen 
Het allerbelangrijkste is daarbij om producten met schadelijke stoffen te vermijden. Cosmetische producten zitten namelijk vol verborgen chemicaliën die kunnen leiden tot huidklachten.


De 5 meest voorkomende huidproblemen die ik in mijn praktijk het meeste tegenkom zijn:

1. Rimpels
Soms kunnen ze charmant zijn, maar in de meeste gevallen zien ze er niet zo florissant uit. Veel mensen storen zich aan rimpels. Vooral rimpels die ontstaan zijn door gezichtsuitdrukkingen kunnen ons er boos of vermoeid uit laten zien.

De zon is de grootste oorzaak van rimpels. Kies dus altijd een goede zonbescherming. Aangezien rimpels dieper in de huid liggen, is het belangrijk om producten te kiezen die de opperhuid kunnen passeren en de diepere huidlagen kunnen bereiken. De moleculaire grootte van de werkstoffen is hierbij van groot belang. Grote moleculen blijven op het huidoppervlak liggen en hebben hierdoor niet zoveel effect.

Ik houd mijn huid jong met de Nalany crème 'I am young'
Deze crème bevat onder andere lotusbloemextract, rijk aan huidverjongende antioxidanten 

2. Pigmentvlekken
Wat ik ook heel veel in mijn praktijk tegenkom is pigmentvlekken. Dit zijn bruine vlekken die vaak ontstaan door een hormonale onbalans, na blootstelling aan zon, door littekenvorming en na de genezing van wonden.

De Nalany exfoliant 'I am friendly' bevat lactic acid, hibiscus, zoethout en panthenol. en kan worden toegepast bij acne, rimpels, pigmentvlekken en huidonzuiverheden

3. Donkere kringen onder de ogen
Donkere kringen onder de ogen laten je er vermoeid uitzien. Ze kunnen ontstaan door een slaapgebrek, vermoeidheid, erfelijkheid of bloedvaatjes die door de huid heen schijnen.

Het oogserum 'I am bright' is huidverstevigend. 
Het ontspant de spiertjes in de huid,
waardoor de huid zichtbaar gladder wordt 

4. Acne of een vette huid met onzuiverheden 
Acne heeft vele oorzaken zoals een hormonale onbalans, een verkeerde voeding, bacteriën, enzovoort. Reinigen, reinigen en nog eens reinigen is het advies. Maar wel op een juiste en milde wijze. Vermijd zeep en schuimende reinigers met sodium laureth sulfate of sodium lauryl sulfate. Vermijd ook scrubs met korreltjes. Deze activeren de huid teveel. Er is een hele goede natuurlijke werkstof die goed werkt bij huidonzuiverheden en dat is salicylzuur. Deze stof is afkomstig van een wilg. Het unieke van deze werkstof is dat deze in vet oplosbaar is en tot diep in de poriën het aanwezige talg kan verwijderen.

De Nalany huid gel 'I am clear' bevat salicylzuur en Centella Asiatica, 
een kruid met een geneeskrachtige werking op de huid  

5. Een droge gevoelige huid met schilfertjes
Een droge huid kan ontstaan door klimaatveranderingen, erfelijkheid, een verkeerde huidverzorging, hormonen en een overgevoeligheid of een allergie. De huid heeft dan behoefte aan een goede voeding en bescherming.

De 'I am in balance' serie van Nalany,
 is goed voor een droge en gevoelige huid,
 die neigt naar allergische reacties 


De basis voor een goede huidverzorging is altijd de reiniging

Kies altijd voor een goede reiniging. Dit is onmisbaar voor het verkrijgen van een mooie en gezonde huid. Alleen reinigen met water heeft geen zin, omdat vet en vuil niet in water oplosbaar zijn. Reinig niet met zeep en vermijd sulfaten. In een volgende blog ga ik verder in op ingrediënten in cosmetica die kunnen leiden tot huidklachten. Wil je meer lezen over Nalany skincare kijk dan eens op www.nalany.nl

Heel veel groetjes,

Ivonne Fuhren- van de Kerkhof