Bonjour Paris, 

Deze week bracht ik een bezoek aan de grote internationale vakbeurs voor cosmetische ingrediënten in Parijs. Tjee, wat was er een grote diversiteit in wereldwijde cosmetische ingrediënten aanwezig. Ik ben op ontdekking uitgegaan en heb veel contacten gelegd. Echt uit de hele wereld heb ik mensen ontmoet. Van Amerika, India, Europa, Azië, enzovoort. Super leuk.


Mijn registratie voor vertrek 

Voor mijn vertrek heb ik mijn registratie al gereed gemaakt. Dit scheelt een hele hoop tijd bij aankomst. Ik was echt aan het jubelen om te gaan.
Bij aankomst konden we onze badge ophalen. Deze moet je omhangen zodat de mensen daar kunnen zien wat je doet en waar je vandaan komt. 

De weg er naartoe was wel heel spannend 

Omdat ik spulletjes direct mee wilde nemen, besloot ik om zelf met de auto te gaan. Omdat Peter niet in de gelegenheid was om met mij mee te gaan heb ik een vriendin gevraagd. Gelukkig vond zij het heel leuk om met mij mee te gaan. Maar, wat was het spannend. Het is wel heel erg druk in Parijs. Ons hotel lag ook echt midden in het centrum en voor we het wisten zaten we tussen de toeterende auto's, voorbij razenden scooters en motoren. Oeh, dit had ik zo niet verwacht.

Hier zijn we onderweg naar ons hotel in Parijs. Ik vond het zo spannend. Ik ben heel blij dat het allemaal goed gegaan is. Help.... Ik heb de engeltjes wel even om bescherming gevraagd.
Pfff wat was het daar druk. Natuurlijk wist ik dat wel, maar als je er zelf in zit is het toch anders 

De aankomst bij ons hotel 
Eindelijk aangekomen bij ons hotel. Ik verheug me al op een heerlijk drankje
We hebben ook gezellig geproost 

In de ochtend zijn we om half zeven opgestaan en na het ontbijt zijn we meteen met de metro richting beursgebouw vertrokken. Hè gelukkig, dat ging meteen goed. Een beetje trots zijn we wel op onze onderneming, ha, ha, ha.

Nieuwe technologiën in wetenschap en huidverzorging op de beurs 


Wat was het heerlijk om te snuffelen tussen alle nieuwe dingen. Ik heb veel nieuwe dingen ontdekt die ik verder ga onderzoeken. Ik krijg allerlei proefverpakkingen toegestuurd om deze in mijn laboratorium te testen. Tot de nieuwe ingrediënten die ik heb ontdekt en verder ga onderzoeken behoren:

 • Extracten uit de Colombiaanse amazone 
 • Botanische extracten
 • Actieve ingrediënten 
 • Natuurlijke alternatieven voor chemische siliconen, PEG-verbindingen en sulfaten 
 • Allergeenvrije geurextracten 
 • Natuurlijke hydrocortison vervanger
 • Stamcellen in huidverzorging
 • Hormofruits als bioactivator 
 • Natuurlijke melanine boosters voor een mooie bruine tint
 • Natuurlijke oliën 
 • Botanische conserveringsmiddelen 
 • Natuurlijke cosmetische poeders
 • Naast alle nieuwe ingrediënten kwam ik ook uit bij huidonderzoek instrumentarium 
Botanische ingrediënten uit de amazone 

Tal van biologisch actieve ingrediënten

Een ware snoepwinkel voor mij

Wat ik heel fijn vond, is dat ik een heel goed onderscheidt kon maken tussen goede en slechte ingrediënten. Ik realiseerde me dat ik er echt ontzettend veel vanaf weet. Mij maken ze niets meer wijs, hi hi hi. Het was heel leuk voor mij om dit te ervaren.

Het was een heel leuke vakbeurs met een grote diversiteit aan cosmetische ingrediënten
Ik heb echt genoten en veel nieuwe dingen ontdekt.waar ik verder mee aan de slag ga 
Ik ben benieuwd wanneer ik mijn eerste testverpakkingen ga ontvangen

En dan weer naar huis 

Ik vond het wel spannend toen we weer aan gingen rijden naar huis. We moesten tenslotte het drukke Parijs nog uit. Gelukkig ging dit heel goed. We zijn langs de seine gereden en hebben zo nog wat van Parijs meegekregen.

Op onze reis terug zagen we deze prachtige regenboog 
Dit voelde echt als een cadeautje. Zo mooi... 

Het was voor ons een heel avontuur. In korte tijd hebben we veel beleefd. Ik ben dankbaar voor deze ervaring en dat Irma is meegegaan. Dank je wel daarvoor. Mede dankzij jou ben ik hier naartoe kunnen gaan en kan ik verder met mijn productontwikkeling. Alleen zou ik deze reis niet gemaakt hebben. Thanks. Je bent een topper.

Ik hoop dat jullie het leuk vonden dat ik deze reis met jullie heb gedeeld.
En ik ga jullie zeker op de hoogte houden van alle nieuwe ontwikkelingen.

Heel veel groetjes,

Ivonne van de Kerkhof