Lotusbloemen, echte juweeltjes


Wat zijn lotusbloemen toch prachtig. Ik vind ze zo bijzonder. Voor mij zijn ze magisch. Niet alleen vanwege hun uiterlijk of hun culturele geschiedenis, maar vooral ook door de huidverjongende werkstoffen die voorkomen in het lotusbloemextract.

Werkstoffen in de lotusbloem zoals nuciferine, quercetine, sterolen, tanninen, phenolische verbindingen, saponinen en kaempferolglycosiden zorgen voor een daadwerkelijke huidverjonging.


De lotusbloem als waterplant

De lotusbloem is een waterplant die groeit in stilstaand water. Deze komt tot bloei in de volle zon.

Een lotusbloem weerspiegelt het kleine als een deel van het grote geheel. Als we een zaadje van een lotusbloem onder de microscoop leggen, zien we al mini lotusbloemetjes met al voorgevormde bladeren. Dit is heel bijzonder. 

De zaden van de lotusbloem kunnen jaren later nog tot ontkieming komen.

Een lotusbloem staat symbool voor zuiverheid, waarheid, wedergeboorte, bewustwording, dienstbaarheid, onvoorwaardelijke liefde en voor creatieve kracht. De lotusbloem heeft een zelfreinigend vermogen

Het lotusbloemextract in de Nalany huidverzorgingsproducten:

 • Verzacht huiduitslag en huidirritaties 
 • Vermindert roodheid
 • Vermindert rimpels 
 • Werkt huidherstellend
 • Stimuleert de vorming van nieuwe huidcellen 
 • Vermindert pigmentvlekken door het remmen van tyrosinase en DOPA-oxidase 
 • Werkt als antioxidant 
 • Vochtregulerend 
 • Goed voor een droge en gevoelige huid en droog haar
 • Ontstekingsremmend en antiviraal 
 • Helpt bij het voorkomen van huidkanker door de anti-angiogenese werking. Angiogenese is de vorming van nieuwe bloedvaatjes vanuit bestaande bloedvaten. Dit proces zien we bij kanker
Bovenstaande effecten zijn wetenschappelijk aangetoond 

Nelumbo nucifera extract is blekend op pigmentvlekken en vermindert rimpels. 
De uitslagen van een wetenschappelijk onderzoek zijn gepubliceerd in de Korean Journal of Chemical Engineering 28 (2): 424-427 februari 2011  DOI: 10.1007 / s11814-010-0357-6

Dit onderzoek toonde aan dat het water extract van de lotusbloem pigmentvlekken verminderde met 50% tot 59% en dat rimpels verminderden met 49% tot 56% bij 200 μg/ml.. Er moet dus voldoende lotusbloemextract in een crème verwerkt zijn. De producten van Nalany bevatten een hoog percentage.

Lotusbloemextract werkt het best in een crème op basis van water en niet op olie.
 
Quercetine in lotusbloemextract 

Een stof die ik onder de aandacht wil brengen is de aanwezigheid van quercetine in lotusbloemextract. Dit is een flavonoïd met een sterke antioxidant werking, verlaagt het C-reactief proteine (CRP) en werkt zo ontstekingsremmend, Daarnaast heeft quercetine een antitumor en antihistamine werking en gaat zo huidkanker en allergische huidreacties tegen.


Op cosmetische verpakkingen wordt lotusbloemextract vermeldt onder de naam: Nelumbo Nucifera Flower Extract. Hoe meer deze naam vooraan bij de ingrediënten vermeldt wordt, hoe beter de werking.

De delicate geur van lotusbloemen is ook zeer populair in de parfumindustrie.

Geniet van het lotusbloemextract in je huidverzorging. Het zal je huid laten stralen.

Groetjes,

Ivonne