Wat is het een prachtige ervaring om zwanger te mogen zijn. Heel spannend die periode voordat je je kindje kunt begroeten. Zwanger zijn brengt veel veranderingen met zich mee in het leven, maar ook in je lichaam en vooral in je huid.
Wat is het heerlijk om je kindje na negen maanden zwangerschap te mogen begroeten 
Gebruik die negen maanden om je huid extra aandacht te geven 

In de loop der jaren heb ik me in mijn praktijk gespecialiseerd in de behandeling van huidproblemen. Ook huidproblemen die ontstaan door het zwanger zijn.

De huidproblemen die kunnen ontstaan door zwangerschap zijn:
  • Het zwangerschapsmasker, ook genoemd chloasma. Dit zijn donkere plekken op de huid die op het gezicht en de hals ontstaan door een verhoogde melanine productie. Dit is een hormoon dat ervoor zorgt dat de huid bruin kleurt.
  • Acne. Door hormonen treden veranderingen op in de talgproductie. Een verhoogde talgafscheiding kan de poriën verstoppen en puistjes veroorzaken.  
  • De huid wordt roze van kleur door een sterkere doorbloeding en het vasthouden van vocht. De huid voelt wat gezwollen aan
  • De huid kan gevoeliger reageren door de hormonale pieken tijdens de zwangerschap. Hierdoor kunnen tijdelijke huidirritaties en huiduitslag ontstaan. 
  • Verwijde bloedvaatjes kunnen ontstaan op de wangen en de neus.
Wat kun je aan dit alles doen?
  • Vermijd als eerste stress. Jezelf druk maken heeft geen enkele zin en maakt het probleem alleen maar groter.
  • Kies alleen natuurlijke huidverzorgingsproducten die geen chemische reinigingsmiddelen, conserveringsmiddelen en parfums bevatten.
  • Vermijd overmatige blootstelling aan zonlicht tijdens de zwangerschap. Teveel zon kan de vlekken van het zwangerschapsmasker donkerder maken, waardoor ze beter opvallen. Eigenlijk zou je altijd spaarzaam moeten omgaan met zon, maar bij zwangerschap extra.
  • Vermijd grote verschillen in temperatuur en ga niet in de sauna, omdat deze factoren het ontstaan van verwijde bloedvaatjes en spataderen kunnen verergeren.
  • Zorg voor een goede en consequente huidreiniging. Dit is echt de basis voor een mooie en gezonde huid. Vermijd daarbij de ingrediënten 'sodium laureth sulfate' en 'sodium lauryl sulfate'. Deze ingrediënten zorgen voor een schuimend effect in reinigingsproducten. Ze drogen de huid uit, verstoren het vet- en vochtgehalte en geven meer kans op huidirritaties. Ze tasten de belangrijke huidbarrière aan die de huid beschermt tegen invloeden van buitenaf. 
Vergeet de huid van je buik niet 
Tijdens de zwangerschap is het mogelijk dat je striae gaat ontwikkelen. Probeer dit zoveel mogelijk te voorkomen door je huid van je buik dagelijks goed in te smeren. Dit helpt echt heel goed.

Welke producten van Nalany skincare zijn geschikt tijdens de zwangerschap?
Allereerst natuurlijk de huidreiniging 'I am pure' aangevuld met de reinigingslotion 'I am fresh'. Daarnaast zijn er diverse crèmes verkrijgbaar voor de diverse huidtypes. Een echte must-have is de bodymilk 'I am unique'. Deze werkt huidherstellend, hydraterend en verzachtend. Bevat aloë vera en groene thee extract. Deze luchtige bodymilk beschermt tegen striae en is voedend.

Lees meer over de Nalany bodymilk 'I am unique':
Geniet van je zwangerschap en wees lief voor je huid.

Heel veel groetjes,

Ivonne Fuhren- van de Kerkhof