Om dit te begrijpen moet je wat inzicht in de huid hebben.

De huid is ons grootste orgaan. Ze vormt onze verbinding met de buitenwereld, maar ook met onze innerlijke wereld. Er is continue sprake van een interactie tussen de huid en het zenuwstelsel, het immuunsysteem en de hormonen. Geen enkel orgaan zegt zoveel over onze gezondheid dan de huid.

De huid, ons lichaam en onze psyche functioneren als één geheel. Je kunt ze niet los van elkaar zien. Daarom vormen een goede huidverzorging, een gezonde voeding en leefwijze, een goede spijsvertering, voldoende lichaamsbeweging en het streven naar een innerlijke balans de juiste combinatie voor het verkrijgen en het behouden van een mooie huid.

De uitstraling van het gezicht en de conditie van de huid onthullen vaak gedachten, emoties en innerlijke conflicten. Boosheid en verdriet zijn direct van het gezicht af te lezen. Maar ook innerlijk geluk en balans straal je uit.

De huid in het gezicht onthult hoe je voor jezelf zorgt. Eet je gezond, drink je voldoende water, rook je, sport je of slaap je voldoende? Het gezicht en de gezichtshuid vormen de fysieke manifestatie van onze gezondheid en persoonlijkheid.

Veel mensen zijn bezig met innerlijke groei en ontwikkeling. Dit leidt tot meer innerlijke en uiterlijke schoonheid. Mensen die de stap naar bewustwording zetten worden op een gegeven moment met een speciaal soort schoonheid beloond. Een innerlijke schoonheid die uitstraalt door het uiterlijk. Een mooie jongere huid en een uitstraling van innerlijke wijsheid, liefde en balans.

Ware schoonheid komt dus van binnen en van buiten. Uiterlijke schoonheid vormt als het ware een spiegelbeeld van wat er zich in je binnenste afspeelt. Facetten van innerlijke schoonheid zijn liefde, sympathie, oprechtheid en goedheid.

Daarom bespreek ik niet alleen onderwerpen betreffende de uiterlijke huidverzorging, maar neem ik je ook mee op reis naar de wereld van het innerlijk.
Kom ga mee met mij, dan doen we dit samen.

Groetjes,

Yvonne