Teleurstellingen en vervelende situaties kunnen op een gegeven moment toch tot iets moois leiden. Op deze wijze is ook mijn huidverzorgingslijn 'Nalany skincare' ontstaan.

Alweer een allergische huidreactie
Een van de redenen dat ik jaren geleden ben begonnen met het ontwikkelen van mijn productlijn ‘Nalany skincare’ was toen ik voor de zoveelste keer na het aankopen van een cosmetisch product weer huidproblemen kreeg. Dit keer was het na aankoop van een zogenaamd natuurlijk parfum.
Al na korte tijd ontstond bij mij weer een heftige huidreactie. Ik was zo teleurgesteld. Ik had tenslotte een huidvriendelijk en natuurlijk product gekocht. Hoe kon dit nou?

Als reactie hierop ben ik me gaan verdiepen in de ingrediënten die op de verpakking vermeld stonden. Ik viel bijna achterover van mijn stoel toen ik tot de ontdekking kwam dat dit product vol met schadelijke chemicaliën zat.

Naar aanleiding hiervan ben ik alle ingrediënten van de producten die ik in huis had staan gaan bestuderen. Ik viel van de ene verbazing in de andere. In al mijn favoriete producten bleken stoffen te zitten die heel schadelijk zijn voor de gezondheid en het milieu.


Vooral in de grote merken waren deze terug te vinden. Ook bleken in deze producten vele microplastics te zitten. Dit zijn hele kleine deeltjes die in onze oceanen terechtkomen en voor grote problemen in het milieu kunnen zorgen.

Maar microplastics was niet het enige waar ik achter kwam. Ik kwam er ook achter dat er in heel veel producten hormoonverstorende stoffen zitten. En stoffen die kunnen leiden tot een allergie. Dit is bijna niet te geloven, maar het is echt waar.

Daarnaast worden er in veel producten afvalstoffen verwerkt van de olie-industrie zoals petrochemicaliën, PEG-verbindingen en propylene glycol.
Deze stoffen ontregelen de huidfuncties, maken haar droog, zorgen voor onzuiverheden en andere huidproblemen.

Mijn ingrediënten onderzoek 
Op een gegeven moment bleek ik 232 pagina’s vol met aantekeningen over allerlei ingrediënten te hebben. Om dit overzichtelijk te houden besloot ik hier een verdeling in te maken tussen goede en slechte ingrediënten.

Hier wilde ik toch meer van weten. Dus nam ik contact op met allerlei leveranciers en ik bestelde heel veel mini hoeveelheden van allerlei ingrediënten.

Nalany skincare
Op dat moment startte ik een onderzoek dat ruim 8 jaren zou gaan duren. En zo kwam Nalany skincare tot leven. Inmiddels heb ik meer dan 3500 ingrediënten onderzocht in mijn eigen laboratorium.
Alleen de beste ingrediënten verwerk ik in mijn producten. Al mijn producten zijn handgemaakt, biologisch en natuurlijk en natuurlijk goed voor huid en milieu.

Sinds kort zijn mijn producten ook te koop via
Tip: kijk eens op www.safecosmetics.org

Wil je meer weten over Nalany skincare kijk dan op: