Groene thee extract is echt zo'n fijn ingrediënt om mee te werken. Zo veelzijdig en effectief. Het is een van mijn grote favoriete actieve werkstoffen. Ik ben er veel mee aan het experimenteren geweest in mijn laboratorium. Hierdoor ben ik tot de conclusie gekomen dat groene thee extract het best tot zijn recht komt in zonbeschermingsproducten en in bodymilk en aftersun.

Groene thee beschermt de huid tegen de zon 
Groene thee extract beschermt de huid tegen schadelijke UV-stralen. Het extract is rijk aan EGCG. Dit staat voor epigallocatechin-3-gallate. Het is een polyfenol. Polyfenolen zijn chemische verbindingen die voorkomen in planten. EGCG is een flavonoïd behorende tot de polyfenolen. Deze stoffen hebben een sterke antioxidant werking en hebben een blauw tot groene kleur. Het is deze stof in groene thee die de huid beschermt tegen schadelijke UV-stralen. Het is een zogenaamde UV absorber. De verse bladeren van de groene theeplant worden gestoomd, waardoor ze niet oxideren en fermenteren, waardoor de polyfenolen behouden blijven.

Wetenschappelijk onderzoek toonde aan dat EGCG aangebracht op de huid resulteert in een afname van oxidatieve stress en een toename van de antioxidant enzymen catalase en glutathione, als de huid wordt blootgesteld aan UV licht. In een voldoende hoge dosering toegepast in een crème, beschermt deze stof de huid volledig tegen zonnebrand.

90% van de huidveroudering ontstaat door de zon. Omdat groene thee extract zo’n goede bescherming biedt, werkt het tevens preventief tegen huidveroudering.

Maar groene thee extract doet nog veel meer voor je huid
Het vermindert de vorming van pigmentvlekken door de ophoping van melanine (pigment) te verminderen.
Het verfijnt de poriën en het verzacht en hydrateert de huid.
Het is ontstekingsremmend, antimicrobieel, gaat overmatig zweten tegen en beschermt de huid tegen huidkanker. Een onderzoek uit 2003, gepubliceerd in de American Chemical Society, toonde aan dat groene thee huidkanker kan voorkomen door het schadelijke enzym junk-2 te blokkeren.
Stimuleert de productie van collageen.
Voedt de huid met vitaminen, mineralen en saponinen (stoffen met een reinigende werking).

Voor wie is groene thee extract geschikt?
Het is geschikt voor alle huidtypes en ook bij acne, rosacea, psoriasis, huidontstekingen, hoofdroos en bij actinische keratose (door zonneschade ontstane schilferige ruwe plekjes).

Het extract van groene thee wordt met diverse namen aangegeven:
 
Camellia japonica flower extract ook bekend onder de naam Tsubaki.
Camellia oleifera is een Japanse camellia soort.  
Camellia Sinensis Leaf Extract
Green tea

Geniet lekker van de zon en bescherm je huid en kijk ook eens op www.nalany.nl 
Voor wetenschappelijke onderbouwing kun je kijken op:
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15928624
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23742288


Heel veel groetjes,
Ivonne