Eugenol, een veel toegepaste, maar gevaarlijke geurstof 

Eugenol is een geurstof die ruikt naar kruidnagel.

Het een geurstof die veel wordt toegepast in zonbeschermingsproducten, parfums, insectendodende middelen, antiseptische middelen, kruiden in voedingswaren, cosmetica,
haarverzorgingsproducten, tandheelkundige verdoving en middelen,
mondspoelmiddelen, vullingen voor kiezen, medicijnen, tandpasta, enzovoort.


Deze stof is echter heel giftig voor de longen, het zenuwstelsel en de slijmvliezen. Herhaalde of langdurige blootstelling aan deze stof kan deze organen beschadigen.


Bovenstaande foto laat zien hoe agressief deze stof is. In no time is het flesje helemaal doormidden gebeten. Als je ziet wat deze stof met een kunststof flesje doet, kun je nagaan wat voor effect deze stof heeft op de huid en op de gezondheid van het lichaam. 

Eigenlijk begrijp ik niet dat deze stof zoveel wordt toegepast en zelfs in voedingsmiddelen.Eugenol geeft een bijtend gevoel op de huid, kan leiden tot allergische huidreacties, netelroos en een overgevoelige huid voor licht.

Pak jouw parfum, eau de parfum, eau de toillette en andere huidverzorgingsmiddelen er eens bij

Kijk eens bij de ingrediënten op de verpakkingen of er eugenol bij staat. De kans is namelijk heel groot.

Het is aan jou wat jij doet met deze wetenschap nu je weet dat dit zo’n agressieve stof is. Ik zou zeggen ‘kies voor jouw gezondheid’.

Synoniemen voor eugenol zijn: methyl ether/Hydroxy-1-methoxy-2-allyl-4-benzeen, maar meestal staat er gewoon eugenol vermeld op de verpakking.

Ik hoop echt dat meer mensen zich bewust worden en gaan letten op wat ze tot zich nemen, uit respect voor zichzelf en de gezondheid.

Groetjes,

Ivonne