Waarom kiezen voor een product met natuurlijke zonnefilters?

Natuurlijke zonnefilters heb je in de vorm van de mineralen titaniumdioxide en zinkoxide. Maar ook Centella Asiatica, panthenol en groene thee hebben een beschermende werking tegen zon.
In dit artikel bespreek ik titaniumdioxide en zinkoxide


Titaniumdioxide is een wit pigment. Het geeft een product een mooie witte kleur. Het beschermt tegen UVB en deels ook tegen UVA stralen. Maar omdat het een wit pigment is laat het een witte waas achter op de huid. Daardoor is de nanotechnologie ontstaan. De deeltjes worden dan verknipt in zeer kleine deeltjes, waardoor er geen wit waasje meer op de huid ontstaat bij gebruik.

Helaas heeft deze nanotechnologie nogal wat negatieve kanten. De kleine deeltjes zouden schade kunnen richten aan lichaamscellen, indien ze in het lichaam dringen of ingeademd worden. Daarom verwerk ik geen nanodeeltjes in mijn cosmetica.

Net als titaniumdioxide is zinkoxide een mineraal pigment dat tevens bescherming biedt tegen UVA en UVB stralen. Het is iets makkelijker smeerbaar dan titaniumdioxide, maar laat ook een witte waas achter. Ook hier wordt de nanotechnologie toegepast om de deeltjes te verkleinen, waardoor het witte waasje niet meer ontstaat. Zinkoxide reflecteert UVA stralen beter dan titaniumdioxide.

Voor een gezonde huid zijn nanodeeltjes niet heel slecht. Wel voor een huid met wondjes en eczeem, omdat deze deeltjes daar veel makkelijker doorheen dringen. Bovendien kunnen deze deeltjes in poedervorm diep in de luchtwegen terechtkomen. Verwerkt in crèmes zijn ze veiliger dan in poeders in verband met het inademen van de kleine deeltjes.

De Nalany 'I am sunny' bevat alleen goede en veilige zonnefilters 

Een hogere beschermingsfactor dan 30 is eigenlijk niet nodig. De huid wordt met factor 30 al optimaal beschermd.

Wees niet zuinig met zonnebrandcrèmes maar pas ze royaal toe voor een optimale bescherming. Breng eerst je normale huidverzorgingsproducten aan en daarna indien gewenst een zonnecrème. Wow, wat is dat genieten.

Groetjes,

Ivonne