Mmm, kun jij ook zo genieten van een heerlijk kopje thee en een momentje voor jezelf?
Groene thee is niet alleen heerlijk om te drinken, maar ook bijzonder goed voor onze gezondheid en onze huid. Het is een waar anti-aging ingrediënt en daarom een van mijn favoriete ingrediënten in cosmetica.

Vele wetenschappelijke studies hebben bewezen dat orale toediening van groene thee heel effectief is als antioxidant en preventief werkt tegen kanker, haarverlies en huidveroudering.


Bij toepassing op de huid is groene thee zeer effectief gebleken bij huidontstekingen, acne, rosacea, haaruitval, overbeharing, littekens en bij huidschimmels. Dit effect ontstaat door de aanwezigheid van polyfenolen in groene thee extract. Polyfenolen zijn chemische verbindingen die voorkomen in groene thee en in vele andere planten. Het zijn deze polyfenolen die veroudering tegen gaan en zelfs kankercellen helpen te bestrijden.

Een cosmetische crème met 6% Camellia sinensis leaf extract (de officiële naam voor groene thee in cosmetica) geeft na 15 - 30 dagen gebruik een beter vochtgehalte, elasticiteit en structuur van de huid, Dit resultaat werd aangetoond in het volgende wetenschappelijk onderzoek: Pazyar N1, Feily A, Kazerouni A.PMID: 23346663.

In mijn producten van Nalany vind je dit groene thee extract terug. Het is een heerlijk ingrediënt om mee te werken.

Ik hoop dat jullie dit een interessant artikel vonden.

Groetjes,

Ivonne Fuhren- van de Kerkhof