De schoonheid van planten en bloemen
Bloemen vormen speciale meesterwerkjes vol prachtige kleuren, geuren en vormen. Allemaal aspecten van schoonheid.

Mensen die van bloemen houden staan als vanzelf in verbinding met de universele energie en liefde voor schoonheid in al haar vormen. Bloemen kunnen mensen met elkaar verenigen, want hoe fijn is het om van iemand een bloemetje te krijgen.

De wereld van planten en bloemen is een wereld vol ongekende schoonheid. Ik kan me er uren mee bezig houden en de tijd volledig uit het oog verliezen als ik bezig ben met macrofotografie of microscopie.

Planten en bloemen bevatten naast hun schoonheid ook allerlei andere eigenschappen. Dit komt tot uiting in de aromatherapie, de homeopathie en het verwerken van bloemen in reguliere medicijnen.

De helende werking van planten en bloemen op de huid
Planten en bloemen bevatten een heleboel antioxidanten en andere waardevolle stoffen die helend werken op de huid. Ze bevatten veel fytonutriënten zoals flavonoïden en carotenoïden. Deze fytonutriënten geven planten en bloemen hun prachtige kleuren.

De kleurstoffen in planten en bloemen zijn belangrijke antioxidanten 

Flower power, de huid en levenskracht (Chi)
Planten en bloemen dragen een levensenergie in zich die door de Chinezen wordt aangeduid als Chi. Deze levensenergie stroomt door ons lichaam langs bepaalde paden – meridianen genoemd. Langs deze meridianen liggen punten die door acupunctuur (met naaldjes) of acupressuur (met vingers) gestimuleerd worden. Deze energie (Chi) ondersteunt en stimuleert het lichaam in zijn functies en dus ook de huid.

Deze levenskracht is essentieel voor ons algeheel welzijn. Deze Chi doordringt iedere cel in het lichaam. Zo ook onze huidcellen. Om een mooie huid te verkrijgen en te behouden, heeft deze voldoende levensenergie nodig. Deze levensenergie versterkt de huidfuncties.

Aangezien het lichaam eerst zijn energie zal besteden aan de vitale organen en de psyche is een holistische benadering in de huidverzorging heel belangrijk. Indien het lichaam en de psyche doordrenkt worden met vitale energie, zal deze zich naar buiten vertalen als schoonheid. Alles wat de levensenergie ondersteunt bevordert de gezondheid, jeugdigheid en uitstraling van je huid. In mijn praktijk geef ik daarom ook speciale acupunctuurbehandelingen voor het gelaat. 

De puurheid van planten en bloemen

Geneeskrachtige planten en bloemen zijn puur. Bloemen en planten zitten vol harmonische etherische energie. Planten en bloemen hebben een enorme schoonheid in zich maar creëren ook schoonheid.

Zo verwerk ik in mijn Nalany producten de bloemextracten van de lotusbloem en de frangipani. De botanische extracten zijn puur en onbewerkt. Doordat ze biologisch geteeld worden, behouden zij hun levensenergie. Ze vertragen het verouderingsproces, stimuleren het immuunsysteem van de huid en herstellen de huid. De geuren werken door op het innerlijk en zorgen zo voor een feel good beleving.

Heel veel groetjes,

Ivonne