Bloemen, ‘I love it.’
Bloemen, ik kan er niet genoeg van krijgen. Regelmatig rijd ik naar een tuincentrum of een bloemist in de buurt om bloemen te halen voor in mijn interieur of voor mijn fotografie. Ik kan daar lekker rondsnuffelen en de bloemen goed bekijken. Voor mijn macrofotografie mogen ze namelijk niet beschadigt zijn. Op deze foto’s zie je alles, ook wat je met het blote oog niet ziet.

Decoreren met bloemen 
Decoreren met bloemen kun je overal in huis. In de kamer op de eettafel, de salontafel of op een dressoir. Op de badkamer, in de hal, echt overal, waar jij maar wilt.

Bloemen zijn kostbaar en dus een luxeproduct, maar ze zijn zo bijzonder en het zijn al juweeltjes van zichzelf. Er zijn mogelijkheden om voor weinig geld met bloemen te decoreren in je huis.

De kracht van eenvoud
Met één bloem en een enkel vaasje kun je al iets leuks maken. Maar weet je wat?
Ik ga zelf eerst eens rondkijken bij mij thuis of ik iets kan vinden waar ik iets leuks van kan maken. En ja, hoor. Met een spiegeltje, bloemblaadjes, lege parfumflesjes, enkele groene takjes en wat bloemen die ik van de week gekregen heb moet dat lukken. 

Hier zie je het resultaat, is het geen juweeltje?

Ik heb hiervoor een oud parfumflesje, rozenblaadjes, een spiegel-onderzetter en wat bloemetjes en takjes gebruikt. In het schaaltje met het spiegeltje is plaats voor een klein beetje water. Op deze manier blijven de bloemblaadjes lang goed. Soms wel tot een week.
Wel even in de gaten houden dat het vochtig blijft.

Bloemen in huis geven voor mij ook echt een hele goede positieve energie
Ook de Feng Shui staat hierom bekend.
Dit is een manier om jezelf te omringen met positieve energie.  

Bloemensymboliek 
Ik houd ook heel erg van de symboliek van bloemen. Hieronder zie je de bloemen van de frangipani. Een van mijn lievelingsbloemen. En de geur? Die is zo heerlijk. Dit bloemenextract verwerk ik in mijn Nalany huidverzorgingsproducten. In de huidverzorging is dit extract verbeterend op de huidconditie, maar in de fotografie is deze bloem ook prachtig. Dit zijn mijn eigen bloemetjes. Ik vind het zo bijzonder dat dit boompje nu bij ons in de serre in bloei staat.

De frangipani bloem, 
Ook veel gebruikt in parfums 

De frangipani heeft vijf bloemblaadjes en staat symbool voor innerlijke groei naar een hoger niveau van bewustzijn. Het zachte roze staat voor tederheid, zachtheid en zuiverheid. Het fellere roze staat symbool voor leiderskwaliteiten.

Het is echt een bloemetje van de zon. Vooral in warme landen zoals Hawaii en Bali kom je deze bloemenbomen veel tegen in de natuur.
 
  De roos als symbool van pure liefde, ook veel gebruikt in parfums 

Een roos staat symbool voor liefde en puurheid. En groen voor balans en harmonie

Hier staat voor mij dus een ware ‘zen-creatie’. 
Zen is de kracht van eenvoud en ik vind deze creatie kei leuk. 
De kleurrijke en volle kleuren van deze creatie geven positieve energie.
Dus 'zen' en 'Feng Shui' tegelijkertijd.

Tip: gooi voortaan geen oude parfumflesjes of andere leuke dingetjes weg, maar bewaar ze om er iets leuks van te maken.

Ik blijf nog even in de sfeer van de parfumflesjes 
Je kunt het simpel houden 

Of je maakt er een waar bloemstukje van 
Vergeet dan niet de bloemetjes in het water te leggen!


Tip: als je een vaasje kiest met een smalle opening heb je veel minder bloemen nodig om hem te vullen. Hierdoor ben je ook goedkoper uit dan wanneer je een grote vaas moet vullen. Bij de action hebben ze vaak een enorme keuze aan leuke en betaalbare vaasjes, om met weinig bloemen een mooie uitstraling te krijgen.

Vinden jullie het fijn om met bloemen bezig te zijn? Ik wel, en ik hoop jullie een volgende keer weer met wat leuke ideeën te verrassen.

Groetjes,

Ivonne