Ons bezoek aan Bali 
Wat is het lang mijn wens geweest om een reis naar Indonesië te maken. Ik was dus ook helemaal aan het jubelen toen het eenmaal zover was, maar een beetje spanning zat er ook wel. 

De reis was voor mij enorm lang en behoorlijk uitputtend. Uren vliegen, lang wachten in Hongkong voor de overstap, en daarna nog eens zo'n vijf uur vliegen. Pfff en toen nog 3 uur wachten voordat we door de douane waren en tenslotte onze transfer naar het hotel.
Hi hi hi, helemaal brak aangekomen, daarna direct in slaap gevallen om pas de volgende ochtend wakker te worden. 

Maar wat een prachtig uitzicht en mooi hotel en hot, hot, hot en veel zon.

Een prachtige omgeving 

De omgeving is werkelijk prachtig, de mensen super vriendelijk en behulpzaam.
Maar het is ook een heel druk eiland. Wat Peter en ik heel jammer vonden, was dat ze bij de tempels zo van toeristen wilden profiteren. Onze gids had ons daar al voor gewaarschuwd. 

Maar ook heel druk 

Maar toch zijn de tempels heel speciaal en vooral heel mooi gebouwd. Je bent echt in een heel andere wereld. 

Drukte en rust wisselen elkaar af op dit eiland.
En met vele contrasten 

En tempels 

En offers door de lokale bevolking gemaakt om de goden gunstig te stemmen

Heilige bronnen 

Dit was echt een hele bijzondere tempel waar de toeristen echt ook met rust gelaten werden. We werden zelfs uitgenodigd om een ceremonie bij te wonen. Op bovenstaande foto zie je een heilige bron die spontaan is ontstaan.

Rijstterrassen 

Deze rijstterrassen behoren tot het Unesco erfgoed. Het is heel erg mooi en bijzonder. 

Apen, wat schattig hè, dit jonkie?

Pas op voor de aapjes. Ze zijn echt brutaal, maar ook ontzettend leuk om te zien.
Even goed op onze spullen letten...... ha ha ha.

Bloemen op Bali en beauty spa resorts 
Altijd al spraken mij de lotusbloem en de frangipanibloem zo aan. Vanwege de uitstraling, kleuren, de symbolieken en vooral vanwege de huidverzorgende eigenschappen van deze bloemenextracten. Maar dat de frangipani zo heerlijk rook wist ik toen nog niet. Iedere dag opnieuw deed ik weer verse bloemen in mijn haar. Dit geurextract verwerk ik nu in mijn Nalany producten.

In een tempel draag je verplicht een omslagdoek, een sarung genoemd 

Overal op Bali vind je deze bloemen. In de vrije natuur, maar vooral ook in beauty spa resorts. Er worden vele beauty rituelen met deze bloemenextracten gedaan. Deze beautyrituelen laat ik nu doorwerken in mijn Nalany producten en de speciale behandelingen die ik momenteel nog ontwikkel met de aanvullende spa-producten die binnenkort in het assortiment erbij komen.


Ons bezoek aan een beauty factory 
Tijdens deze reis bezochten we een bedrijf dat gespecialiseerd is in het maken van cosmetische verpakkingen. Tja, zul je misschien denken. Moesten we daarvoor naar Bali toe? Dat niet natuurlijk, maar we hadden wel een heel goede reden, want als je een nieuwe cosmeticalijn op de markt wil brengen, wil je natuurlijk mooie verpakkingen en geen standaard apothekerspotjes. Die zijn er natuurlijk genoeg te verkrijgen. 

Maar wil je een echt mooie verpakking dan hanteren ze overal minimale afnamen van 5000, 10.000 tot wel 30.000 stuks per item. Dit kon ik natuurlijk niet bekostigen als beginnende cosmetica producent. Dus ging ik op zoek naar een alternatief. En zo kwamen we bij Bali uit. Daar heb ik onderstaande flesjes laten maken. Ze zijn heel mooi en het logo is erin gegraveerd. Dit was dus een ideale manier om te starten. Het dopje is van echt hout. 
Eindelijk hadden we een mooie verpakking gevonden 

Een andere bloem die je veel tegenkomt op Bali is de lotusbloem.
Ook met deze bloem worden vele beautyrituelen gedaan. 

Lotusbloemextract is echt huidverjongend en werkt blekend op pigmentvlekken 

Frangipani extract is werkelijk huidconditie verbeterend 

Beide bloemenextracten verwerk ik rijkelijk in mijn Nalany producten.

Ik hoop dat jullie het leuk vonden dat ik jullie deelgenoot heb gemaakt van onze ervaringen in Bali. Bij de speciale Nalany behandelingen heb ik me laten inspireren door de speciale beautyrituelen op Bali met onder andere deze bloemenextracten.

Een volgende keer neem ik jullie mee naar een andere bestemming.

Heel veel groetjes,

Ivonne