Lotusbloemen zijn echt mijn lievelingsbloemen en wat was ik blij verrast toen ik vanochtend in onze tuin keek en de knop van een lotusbloem boven het water uit zag komen. Ik vind dit zo mooi.

De lotusbloem
De lotusbloem is een waterplant die groeit in stilstaand water en tot bloei komt in de volle zon. Een lotusbloem staat symbool voor innerlijke groei naar een hoger niveau van bewustzijn. Vanuit de modder groeit een lotusbloem naar het licht. Een stengel kan wel 5 meter lang worden. De bloemen steken een beetje boven het water uit. Zij openen zich vroeg in de ochtend en sluiten zich in de avond weer.

Een lotusbloem weerspiegelt het kleine als een deel van het grote geheel. Indien je een zaadje van een lotusbloem onder de microscoop legt, zien we al mini lotusbloemetjes met al voorgevormde bladeren. Dit is heel apart. De zaden van de lotusbloem kunnen jarenlang kiemkrachtig blijven.

Een lotusbloem staat symbool voor zuiverheid, waarheid, wedergeboorte, bewustwording, dienstbaarheid, onvoorwaardelijke liefde en voor creatieve kracht. De lotusbloem heeft een zelfreinigend vermogen.

De verjongende effecten van lotusbloemextract op de huid
Wetenschappelijk onderzoek toonde aan dat lotusbloemextract de huidconditie verbetert en rimpels en pigmentvlekken vermindert. Dit komt omdat lotusbloemextract nuciferin en flavonoïden bevat. Door deze stoffen is lotusbloemextract ook vochtregulerend en verzachtend op de huid en dus ideaal voor een droge, gevoelige huid. Het is een sterke antioxidant en is goed voor toepassing in huidverjongende producten.

Rimpels en pigmentvlekken verminderen en de huid wordt weer steviger. Lotusbloemextract werkt huidherstellend en helpt vrije radicalen te neutraliseren.

Naast cosmetische effecten heeft lotusbloemextract ook een ontstekingsremmende en antivirale werking. Een ander medisch effect dat ik wil benoemen is de anti-angiogenese werking van lotusbloem. Angiogenese is de vorming van nieuwe bloedvaatjes vanuit bestaande bloedvaten. Dit proces zien we bij kanker. Daarom werkt lotusbloemextract gunstig bij het voorkomen van huidkanker.

Op cosmetische verpakkingen wordt lotusbloem vermeldt onder de naam: nelumbo nucifera flower extract. Hoe meer deze naam boven aan het etiket bij de ingrediënten vermeldt wordt hoe beter de werking.

Het lotusbloemextract in mijn producten van Nalany wordt speciaal voor mij gemaakt door een botanisch bedrijf in Zwitserland en dragen het eco control certificaat.

De geur van de lotusbloem
De geur van de lotusbloem is heel populair in de parfumindustrie. De geur brengt evenwicht tussen denken en voelen, maakt creatiever, zelfbewuster en vergroot de innerlijke kracht. De geur is warm en kruidig en goed bij meditaties.

Verwerkt in cosmetische producten is natuurlijk lotusbloemextract werkzaam op de huidconditie en op de psyche. Dit geeft een extra dimensie aan een huidverzorgingsproduct. Helaas werken veel fabrikanten met de chemische variant welke niet dezelfde werking heeft op de huid en de psyche.

Echt puur natuurlijk lotusbloemextract is een kostbaar ingrediënt. Goedkope toiletartikelen en cosmetica met zogenaamd lotusbloemextract is chemisch. Check dus altijd op de verpakking of er nelumbo nucifera flower extract vermeld staat. Alleen dan weet je dat het puur natuurlijke extract in het product zit. 

Geniet van lotusbloemen in de natuur, in parfums en in huidverzorgingsproducten.

Groetjes,

Yvonne